You are not registered yet. Please click here to register!
super pi not exact round fix - i4memory.com - different look at memory
Tags Register Blogs FAQ Members List Calendar Mark Forums Read

Notices

Reply
 
Thread Tools
Old 05-12-2007, 05:56 PM   #1
H[]R3NDUS
Senior Member
H[]R3NDUS's PC Specs
 
Join Date: Mar 09 2007
Location: Brisbane Chapill Hill 4069
Posts: 1,176
Blog Entries: 1
super pi not exact round fix

Hi i need some help as my Pi times are starting to scream with the hardware im using..

not exact round error after loop 10.

i changed to 620 maxmem and set affinity to core2
now i think it might be a maxmem error as when i set up a ramdisk on weekend i had same errors

now the ramdisk i setup only had 100Mb allowed so i thought it was this making not exact round errors as the same runs on my raptors was no errors...

so any help because loop 10 twice in a row seem strange when usually i would get this error pretty early like loop 2 or 3


ps my personal best so far is 11minutes 5 seconds and i was heading to take that down by 10 seconds comparing to previouse screenshots...
Cheers Hori
H[]R3NDUS is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2007, 06:06 PM   #2
MrRevhead
Senior Member
MrRevhead's PC Specs
 
Join Date: Jun 19 2005
Location: Sydney, Australia
Posts: 632
Re: super pi not exact round fix

Hori,

Bump your voltages up a tad, that error is usually related to lack of VCore.

Also, some people have claimed that deleting all files in the SPi folder with the exception of the *.exe & *.txt's has reduced the likeliness of the error.
MrRevhead is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2007, 06:18 PM   #3
eva2000
Administrator
eva2000's PC Specs
 
Join Date: Jul 22 2004
Location: Brisbane, Australia
Posts: 23,010
twitter.com/i4memorycom Facebook Page livestream.com/i4memorycom
Blog Entries: 42
Re: super pi not exact round fix

yeah close super pi and clear the pi.txt file when you get that error and reopen super pi
eva2000 is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2007, 06:24 PM   #4
T_M
Senior Member
T_M's PC Specs
 
Join Date: Dec 07 2004
Location: Jakarta
Posts: 5,335
Re: super pi not exact round fix

yep, but that wont fix the fact that the instability is still there.
Sure go clear those files, rerun and hope not to get the error, but if you do get the error again you need to fix the problem.

A 'late' error like that is usually slightly low vcore, or heat related for me.
T_M is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2007, 02:59 PM   #5
H[]R3NDUS
Senior Member
H[]R3NDUS's PC Specs
 
Join Date: Mar 09 2007
Location: Brisbane Chapill Hill 4069
Posts: 1,176
Blog Entries: 1
Re: super pi not exact round fix

eheh ok guys thanks for the tips looks like more than 1.75 vcore needed eheh
also 2v pll is at it's max already and rams at 2.45 v...My best time to date is 11minutes 5 seconds and i was screaming past that mark bit of a shame it prolly not going to get there..But

ill give it another shot now as i got few hours up my sleeve..

Hori.
H[]R3NDUS is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2007, 03:45 PM   #6
eva2000
Administrator
eva2000's PC Specs
 
Join Date: Jul 22 2004
Location: Brisbane, Australia
Posts: 23,010
twitter.com/i4memorycom Facebook Page livestream.com/i4memorycom
Blog Entries: 42
Re: super pi not exact round fix

i rarely these days have not exact round for super pi.. i use quad 16m systool pi test http://i4memory.com/showpost.php?p=81384&postcount=5 and memtest to check first before running super pi v1.5

systool quad 16M or dual 32M (for quad core and dual core respectively) are very indicative or dual and quad super pi 32M stability but take a fraction of the time it takes to run super pi 32M..
eva2000 is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2007, 04:07 PM   #7
H[]R3NDUS
Senior Member
H[]R3NDUS's PC Specs
 
Join Date: Mar 09 2007
Location: Brisbane Chapill Hill 4069
Posts: 1,176
Blog Entries: 1
Re: super pi not exact round fix

Ta i downloaded sys tool

Thanks for that info Eva.
i just took memory back to 1:1 ratio 1000 Mhz plus what ever it ends up when i set fsb to 510 Mhz..i start of with a 500 Fsb bios boot.

tightend up ram timings and i was pulling quicker than 1200 Mhz times with other settings...but now i was getting reboot problems ..but still got my fastest Sp 1mb run of 11 seconds flat so i was happy..

i think im at a end next step lap the cpu tonight .,..think im pushing everything on knifes edge as 11 seconds was running at 4600 Mhz.

maybe time to put Formula into vapo box and sell off my commando with E6600 cpu Put $$ towards a DDR 3 setup..I think with my OC range with this cpu & a new mboard and ram will push me right up where i need my Q6600 on Hwbot benchmarks.
as im not far off the mark in superpi ,pifast scores.

Hori

Last edited by H[]R3NDUS; 06-12-2007 at 04:25 PM.
H[]R3NDUS is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
exact, fix, round, super


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools


Similar Threads for: super pi not exact round fix
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[Techpowerup.com] (PR) Super Talent Launches 8GB Dual Channel and 12GB Triple Channel DDR3-1600 Kits News Reviews & News Online 0 07-01-2010 12:30 AM
[Techpowerup.com] (PR) Super Talent Launches Industry-leading CFast Storage Card News Reviews & News Online 0 03-12-2009 11:51 PM
Core Temp 0.99.5 Released stasio General Software 9 06-08-2009 09:09 AM
Super Talent UltraDrive ME / UltraDrive LE SSD eva2000 Flash Memory & SSD devices 5 13-06-2009 10:49 PM
[Techpowerup.com] Super Talent Upgrades UltraDrive Series SSDs News Reviews & News Online 0 15-05-2009 06:31 PM


All times are GMT +11. The time now is 07:39 PM.

no new posts