You are not registered yet. Please click here to register!
Corsair Value Select PC5300 - i4memory.com - different look at memory
Tags Register Blogs FAQ Members List Calendar Mark Forums Read

Notices

Reply
 
Thread Tools
Old 31-03-2007, 06:10 PM   #1
skootyloops
Senior Member
skootyloops's PC Specs
 
Join Date: Oct 10 2006
Location: Glen Waverley, Victoria
Posts: 588
Corsair Value Select PC5300

Hehe I got new ram today. Cost me $189 at MSY for 2GB. I have been toying around with frequencies for about 30 minutes I'll have more of a play later tonight when I get around to it.

Stock is DDR667 5-5-5-15 2T

Here are the results so far

DDR800 5-5-5-15 2T 1.9v


DDR881 5-5-5-15 1.9v


DDR948 5-5-5-15 2T 2.0v


DDR978 5-5-5-15 2T 2.0v


Anyway thats just the quick results, I'm starting to think this board doesn't like DDR1000+ as these sticks seem like they could easily pass it with more volts yet no boot whatsoever. I'll try upping the NB volts soon as well.
skootyloops is offline   Reply With Quote
Old 31-03-2007, 09:40 PM   #2
eva2000
Administrator
eva2000's PC Specs
 
Join Date: Jul 22 2004
Location: Brisbane, Australia
Posts: 23,021
twitter.com/i4memorycom Facebook Page livestream.com/i4memorycom
Blog Entries: 42
Re: Corsair Value Select PC5300

not bad for cheap sticks.. any photos ?
eva2000 is offline   Reply With Quote
Old 31-03-2007, 10:55 PM   #3
skootyloops
Senior Member
skootyloops's PC Specs
 
Join Date: Oct 10 2006
Location: Glen Waverley, Victoria
Posts: 588
Re: Corsair Value Select PC5300

By eva2000
not bad for cheap sticks.. any photos ?
I'll have access to a decent camera and some more light tomorrow for photos

It's not bad for cheap ram, however when doing those quick tests I tried 4-4-4-12 at DDR978 and DDR948. Both failed in orthos within seconds

Then again if they can run 4-4-4-12 DDR800 2T that will be enough for my system to run normally

Also going to flash these sticks with an edited spd file so they don't need any effort to run at DDR800
skootyloops is offline   Reply With Quote
Old 01-04-2007, 03:42 AM   #4
Yellowbeard
Senior Member
Yellowbeard's PC Specs
 
Join Date: Jan 03 2007
Posts: 225
Re: Corsair Value Select PC5300

By skootyloops
Also going to flash these sticks with an edited spd file so they don't need any effort to run at DDR800
Let me know how this works out and what is changed in the SPD if you don't mind, that looks interesting.
Yellowbeard is offline   Reply With Quote
Old 01-04-2007, 03:44 AM   #5
skootyloops
Senior Member
skootyloops's PC Specs
 
Join Date: Oct 10 2006
Location: Glen Waverley, Victoria
Posts: 588
Re: Corsair Value Select PC5300

By Yellowbeard
Let me know how this works out and what is changed in the SPD if you don't mind, that looks interesting.
Hehe, at least you have found someone who wont be getting any RMA's

Well I at least know they are perfectly stable at DDR800 5-5-5-15 1.8v Played 2 hours of BF2 for the first time in quite a while

If you want, when I edit the spd I'll send you a copy
skootyloops is offline   Reply With Quote
Old 01-04-2007, 03:54 AM   #6
Yellowbeard
Senior Member
Yellowbeard's PC Specs
 
Join Date: Jan 03 2007
Posts: 225
Re: Corsair Value Select PC5300

By skootyloops
Hehe, at least you have found someone who wont be getting any RMA's

Well I at least know they are perfectly stable at DDR800 5-5-5-15 1.8v Played 2 hours of BF2 for the first time in quite a while

If you want, when I edit the spd I'll send you a copy
That's cool, if it performs well, I may get a set and try it myself. As far as the RMA, "IF" you ever have any issues, I'll help you out as best I can.
Yellowbeard is offline   Reply With Quote
Old 01-04-2007, 04:17 AM   #7
skootyloops
Senior Member
skootyloops's PC Specs
 
Join Date: Oct 10 2006
Location: Glen Waverley, Victoria
Posts: 588
Re: Corsair Value Select PC5300



A little teaser shot of the new spd file

Currently testing at those exact timings and sub timings. Soon I will be the proud owner of the first Corsair Value Select DDR800 2GB kit


10 minutes in on the Orthos Blend Run CPU is at stock so we will soon see if these sticks will fail
skootyloops is offline   Reply With Quote
Old 01-04-2007, 04:32 AM   #8
Yellowbeard
Senior Member
Yellowbeard's PC Specs
 
Join Date: Jan 03 2007
Posts: 225
Re: Corsair Value Select PC5300

I have no idea if it is still in production but, we used to selll VS PC6400 2 x 1gb. I have a set in an editing box. If you want, I can send you a Taiphoon file of the SPD so you can compare to what you are using now in your modded SPD.
Yellowbeard is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
corsair, pc5300, select


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools


Similar Threads for: Corsair Value Select PC5300
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Corsair Value Select Modules skootyloops DDR2 Intel Memory 10 12-12-2006 07:33 PM
**i4memory SuperPI Mod v1.4 Rankings** T_M General Benchmarks 1006 07-08-2006 02:54 PM
[news] Corsair new 'Expert' range @ theInquirer.net & Xtremeresources.com eva2000 Reviews & News Online 23 19-02-2005 10:44 AM


All times are GMT +11. The time now is 04:46 PM.

no new posts