You are not registered yet. Please click here to register!
Help Areca 1231ML 4GB Raid Card help needed - i4memory.com - different look at memory
Tags Register Blogs FAQ Members List Calendar Mark Forums Read

Notices

Reply
 
Thread Tools
Old 11-07-2011, 10:03 AM   #1
chispy
Senior Member
chispy's PC Specs
 
Join Date: Jul 16 2007
Posts: 1,592
Question Help Areca 1231ML 4GB Raid Card help needed

Hi guys , i need some help figuring out some settings either in my OS or my Raid Card wich is an Areca 1231ML 4GB.

How do i keep the Raid card from flushing the Ram cache data when switching from one Raid0 array to another Raid0 array while in the middle of the benchmark PCMark05 running ? I am able to switch target HDD Dinamically while running PCMark05 , and i need to know how to keep the boost of the 4GB DDR2 cache of the Raid card while switching from one Raid0 array to another Raid0 array in the middle of the benchmark as tested by me every HD test in PCMark05 likes different settings , so having 2 or 3 different Raid0 arrays with differnt settings its a must. I dont know what im doing wrong and i keep loosing my boost after changing Raid0 for the first time right after the first test of pcmark05 wich is HD XP Start up during the benchmark run. I have this settings on my Raid card ncq on , hdd read ahead on, volume read ahead conservative.My OS is W7 x64bit SP1 all updates. My settings in the OS for the Raid card in device manager under Write-caching policy , enable write caching on the device ON.
Please guys your knowledge its needed and i will be forever thankful for the help.

Any help , guidance and opinnions are welcome. Thank you in advanced.

Kind Regards: Angelo
chispy is offline   Reply With Quote
Old 14-07-2011, 03:37 PM   #2
chispy
Senior Member
chispy's PC Specs
 
Join Date: Jul 16 2007
Posts: 1,592
Fixed , with latest Firmware
chispy is offline   Reply With Quote
Old 15-07-2011, 04:59 AM   #3
eva2000
Administrator
eva2000's PC Specs
 
Join Date: Jul 22 2004
Location: Brisbane, Australia
Posts: 23,017
twitter.com/i4memorycom Facebook Page livestream.com/i4memorycom
Blog Entries: 42
ah glad ya fixed it as i wouldn't have any idea
eva2000 is offline   Reply With Quote
Old 15-07-2011, 06:29 AM   #4
chispy
Senior Member
chispy's PC Specs
 
Join Date: Jul 16 2007
Posts: 1,592
Thumbs up

By eva2000 View Post
ah glad ya fixed it as i wouldn't have any idea
NP my good old friend George , guys with same or similar problems should update to the Latest Firmware on Areca 1231ML 4GB.

George this were the numbers that I was looking for http://3dmark.com/pcm05/3099210 , thats the 4GB cache working right there , without it the numbers i was getting was half of that . That was only a test on a H2O i7 950 , Areca 1231ML 4GB + 6 ACARDS Raid0 , next re-run SB


By chispy at 2011-07-14




By chispy at 2011-07-14

Last edited by chispy; 15-07-2011 at 11:15 AM.
chispy is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
1231ml, 4gb, areca, card, needed, raid


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools


Similar Threads for: Help Areca 1231ML 4GB Raid Card help needed
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[Techpowerup.com] (PR) HIS Unveils the World’s Fastest Graphics Card – HD 6990 Fan 4GB GDDR5 News Reviews & News Online 0 08-03-2011 10:30 PM
[Legitreviews.com] LSI MegaRAID SATA and SAS 9260-8i RAID Card Review News Reviews & News Online 0 20-01-2010 06:11 AM
Areca 1231ML 2GB or Areca 1680or HP Rocket Raid 4320 ? chispy Hard drives & Controllers 11 17-07-2009 11:28 AM
DFI Lanparty UT CFX3200-DR RD580 Crossfire motherboard review adventures eva2000 DFI AMD motherboards / CPU 92 28-06-2007 05:26 AM
Flash memory benchmarks [SD cards] USB2.0 readers eva2000 Flash Memory & SSD devices 0 23-07-2004 03:37 AM


All times are GMT +11. The time now is 06:53 AM.

no new posts